loading...
Your address will show here +12 34 56 78

IDEA 2017

logo-disseny-igualada

logo

logo-gaspar-camps

logo-uea

logo-uea

logo-uea

logo-adoberia-bella

logo-adoberia-bella

IDEA 2016

Després de l’experiència de la primera Fira IDEA 2015, que va tenir lloc el novembre de 2015, l’entitat organitzadora, l’associació disseny=igualada, presenta la proposta d’una segona edició, millorant i ampliant els continguts i altres aspectes.
IDEA 2015 va donar l’oportunitat a 15 estudis professionals de disseny industrial de producte d’entrar en contacte amb empresaris i industrials, de la comarca de l’Anoia i la resta de Catalunya. Es va obrir, així, un punt de trobada que va deixar palesa la importància i necessitat de relació entre la producció industrial i el disseny, propiciant bons contactes de negoci.

Cal destacar també les idees sorgides arran dels workshops temàtics de mobiliari urbà i d’aerostació, que van tenir lloc paral·lelament al transcurs de les jornades.
En aquesta línia i amb l’objectiu que la iniciativa de IDEA 2016 sigui més productiva i promogui encara més el negoci entre dissenyadors, industrials i empresaris modifica el seu format en “Jornades IDEA” on s’inclouran Pitchings, Workshops i un espai de Networking.

PITCHINGS

Els Pitchings són trobades de petit format, entre 5 i 10 participants, entre dissenyadors o altres agents de la innovació, que explicaran la seva experiència en un àmbit concret, a empresaris i emprenedors que puguin estar-hi interessats. Places limitades. L’assistència als pitchings es gratuita.
Tindran una durada de 40 minuts. Els primers 20 minuts el ponent exposarà el seu projecte o experiència als participants i posteriorment hi haurà 20 minuts més de debat obert.

Tots els pitchings tindran lloc a l’Adoberia Bella, del Barri del Rec d’Igualada. Els participants han de ser professionals i s’hauran d’inscriure prèviament.
A les pauses entre cada Pitching es podrà fer un cafè-networking en un espai habilitat.
L’objectiu és promoure el diàleg, l’intercanvi de coneixement i explorar possibilitats de negoci entre el teixit industrial i empresarial i els professionals del disseny de producte i de la innovació.

PONENTS

Idea_2016
Laura Malagarriga/Carla Basagaña

 WORKSHOPS

Els Workshops són sessions de treball en equip d’una jornada en els quals participaran professionals i estudiants de disseny amb l’objectiu de trobar solucions a demandes concretes d’empreses prèviament seleccionades.
Els resultats que sorgeixin d’aquesta jornades seguiran treballant amb posterioritat, conjuntament amb l’empresa, per tal d’arribar a una solució final viable.

A través del Workshops es potencia la creativitat i el treball en equip entre els participants – la majoria, nou talent del disseny- i els responsables d’empreses professionals amb certa trajectòria dins el seu sector industrial.

EDICIÓ IDEA 2015

IDEA, és la sigla de “Igualada Disseny En Acció” i va ser una trobada que va tenir lloc a Igualada, els dies 18 i 19 de novembre de 2015.
Impulsada des de l’Associació Professional disseny=igualada, IDEA va posar en contacte experts del disseny industrial amb empresaris comercials, industrials, promotors i inversors tant d’Igualada com de la resta de Catalunya. L’objectiu principal era identificar la diversificació de l’activitat productiva i generar sinèrgies entre tots els agents de la cadena de producció de producte industrial.
La trobada va tenir un format de fira, ubicada a l’Antic Escorxador d’Igualada, un centre ja experimentat com a espai firal, i per tant, associat a activitats de caire econòmic, més enllà de la vessant cultural i social. Al mateix temps, ofereix les característiques òptimes per complir amb les necessitats de IDEA: espais amplis, diàfens i agradables.
L’espai central ha estat dividit en un total de 15 stands, on s’hi han ubicat els diferents expositors: 15 estudis de disseny industrial.
A les 10h del matí del dia 18 de Novembre, la fira IDEA va obrir les portes donant la benvinguda a empresaris industrials, comercials, promotors, inversors, professionals del sector del disseny industrial, però també a estudiants, autònoms, gremis i petits tallers.
L’activitat firal es va complimentar amb Workshops temàtics que es van anar desenvolupant paral·lelament. L’objectiu dels Workshop era actuar i incidir directament en la generació de nous projectes o productes, estudiant vies de desenvolupament a través d’un laboratori d’idees.
El workshop del dia 18 va anar liderat per un expert en aeroestació, de l’empresa igualadina Ultramàgic, mentre que el del dia 19 va girar entorn el mobiliari urbà, en mans d’un dels responsables de l’empresa Grup Fàbregas, també de la capital de l’Anoia.
La tercera àrea de IDEA 2015, el componia un espai d’exhibició que anomenat “Idees Inspiradores”: dedicat a mostrar productes industrials ja existents que es presenten com a innovadores i exemples d’èxit. Així com es van poder veure demostracion d’impressions en 3D, de l’empresa Formilabs.
Amb aquestes tres activitats que engloba IDEA: Fira, Workshops i l’exhibició d’Idees Inspiradores” s’ha intentat assolir els objectius d’atreure inversors al sector del disseny i la indústria, fomentar la creativitat i l’orientar al mercat de les accions productives i de disseny d’Igualada, respectivament.
En definitiva, es preten crear, en un futur, un cluster del sector, radiografiar la zona, pulsar oportunitats i generar futur.

Vídeo resum edició 2015

  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover

CONTACTE

logo-disseny-igualada

logo